Volg ons

Maak een succes van je stiefgezin!

Inschrijven

Maak een succes van je stiefgezin

door Marike Smilde

Het thema van de dag van de counsellor 2013 is Leren van Succes. Een prachtig thema. Het leven gaat immers over leren en ontwikkelen. En dat geldt voor thuis en voor op het werk of in ons bedrijf. Als oplossingsgerichte coach kijk ik altijd naar eerdere successen en uitzonderingen op het probleem om zo patronen te doorbreken, inzichten te laten ontstaan en de gewenste situatie te bereiken. Leren van succes dus.

In de workshop: “Maak een succes van je stiefgezin” gaan we kijken hoe ouder en stiefouder samen –ieder vanuit hun eigen rol- kunnen leidinggeven aan het samengestelde gezin, zodat zij daar samen met de kinderen liefdevol kunnen leven. Ik maak gebruik van mijn boek Stiefmanagement dat deze zomer uitkwam. Bouwstenen van mijn coaching zijn:

  • Afscheid nemen (elk stiefgezin vindt immers zijn fundament in pijn en verdriet)
  • Realistische verwachtingen (anders koop je jouw eigen teleurstellingen in)
  • Duidelijkheid over welke rol de stiefouder krijgt (vooral ook tussen ouder en stiefouder moet er overeenstemming zijn)
  • Rolvastheid (niets zo onduidelijk als een rol die steeds wisselt)
  • Grenzen stellen (harmonie in het stiefgezin kan er niet zijn, als er disharmonie is in jezelf)

En al deze bouwstenen vertaal ik in de workshop ook naar hoe je jouw eigen bedrijf succesvol maakt. Telkens weer leren van succes en de juiste dingen doen.
Ik heb er veel zin in om deze workshop te komen geven!

Voor inspiratie raad ik je het volgende aan:


Schrijf je hier in voor deze workshop

 

Comments on this entry are closed.