Volg ons

Hartcoherentie bij emotie en stress-management

Inschrijven

‘Mensen en organisaties vitaler te maken’

door Robert Erdbrink

In de workshop staat het fenomeen Hartcoherentie centraal. Het hart speelt een cruciale rol in ons functioneren, onze gezondheid en het gevoel van welbevinden. Ons hartritme varieert voortdurend, met andere woorden de tijds-intervallen tussen hartslagen wisselen constant. Dit noemen we Hart Ritme Variabiliteit (HRV) die ons belangrijke informatie geeft over de toestand van het lichaam. Analyse van de Hart Ritme Variabiliteit laat zien dat het hart gevoelig is voor emotionele veranderingen en de mate van samenhang in de HRV wordt Hartcoherentie genoemd. Hartcoherentie is een sterke indicator van emotioneel welzijn.Deze pagina over de workshop van HeartMath wordt snel gevuld.

In de workshop ga je praktisch aan de slag met:

  • je maakt kennis met één basistechniek om hartcoherentie te bereiken en wat u geleerd heeft kunt u direct toepassen
  • kennismaking met de apparatuur en technieken van HeartMath.
  • met de emWave apparatuur wordt gedemonstreerd hoe emoties uw hartcoherentie beïnvloedenen hoe u daar zelf sturing aan kunt geven.
  • wetenschappelijke achtergrond informatie
  • het proces om cliënten te begeleiden in coherentie te komen.

‘Mensen en organisaties vitaler te maken’ is de missie van Haertmath! Hiermee bedoelen we een staat van minder stress en meer balans en tevredenheid. Onderzoek wijst uit dat deze staat niet alleen leidt tot een betere gezondheid maar ook tot hogere prestaties.

Voor inspiratie raad ik je het volgende aan:

Het boek ’Uw brein als medicijn’ van David Servan-Schreiber
Review van de Inner Balance Trainer (Engels)

Schrijf je in hier voor deze workshop

Comments on this entry are closed.