Volg ons

Marike Smilde

Workshop: Maak een succes van je stiefgezin

Praktisch en helder stiefmanagement

Over Marike:

Ik wil me graag aan je voorstellen. Zodat je weet wie er achter Stiefmanagement zit en wat mijn achtergrond is.

Als stiefmoeder heb ik aan den lijve ervaren dat het vinden van balans en rust in het stiefgezin niet altijd vanzelf gaat. Ik ben sinds 2000 stiefmoeder van twee kinderen (nu 18 en 16 jaar). Een rol die ik met liefde, inzet en plezier vervul. Ik ben erachter gekomen dat het noodzakelijk is actief bezig te zijn met de vorming van een gelukkig en succesvol samengesteld gezin. Daarvoor zijn kennis en vaardigheden onontbeerlijk.

In het vak als begeleider van (stief)ouders van samengestelde gezinnen komen mijn betrokkenheid bij het stiefouderschap en mijn achtergrond als manager, coach en mediator samen. Ik heb ontdekt dat ik duidelijkheid kan bieden in lastige situaties. Daarnaast breng ik inzicht in de verschillende rollen binnen het stiefgezin en hoe ouder en stiefouder gezamenlijk leiding kunnen geven aan het stiefgezin, zodat zij samen met de kinderen gelukkig kunnen samenleven.

Afgestudeerd als juriste, ben ik vervolgens jarenlang als manager in diverse branches werkzaam geweest. In 2004 lonkte het ondernemerschap en heb ik mijn eigen bedrijf opgericht: smilde management en mediation. Van hieruit ben ik ook nog werkzaam, vooral als managementcoach en interim manager in juridische organisaties. Ik ben ook opgeleid als coach en mediator.

Mijn persoonlijke verhaal en mijn ervaring als stiefmoeder, gecombineerd met mijn opleiding en ervaring als manager, coach en mediator zorgen voor een unieke en effectieve mix. Bij de begeleiding van ouders en stiefouders kijk ik met een frisse blik en vanuit diverse invalshoeken hoe we kunnen werken aan het oplossen van de problemen, zodat er een succesvol stiefgezin ontstaat, waarin iedereen kan floreren.

www.stiefmanagement.nl

Volg Marike op:

Comments on this entry are closed.